Storbråket i derbyt igår

Inte så mycket att diskutera – Emre Asik och Arda Turan från Galatasaray, Diego Lugano och Semih Senturk från Fenerbahce fick rött kort i samma match. Ja, faktiskt i samma situation. Nedan syns videon från det storbråk som avslutade matchen med fyra utvisningar. 0-0-derbyt igår var det definitiva fiaskot för båda lagen denna säsong, nu utmanar man knappast om ligaguldet.

Pinsammast i videon är naturligtvis Semih Senturks ofattbara filmning som syns från 1:15 in på klippet. Semih får ett lätt slag mot ansiktet, men segnar ner som om han vore ett obeväpnat spädbarn i ett kärnvapenkrig som just brutit ut.

Som gammal fotbollsspelare själv kan jag stoltsera med att jag en gång bröt näsbenet under en match, för att sedan få lite bomull i näsan. Blodet hade forsat tidigare och jag fortsatte att spotta blod i ett par timmar. Men jag spelade resten av matchen. Det är fotboll, Semih.

Mer härhär och här.

5 reaktioner på ”Storbråket i derbyt igår

 1. Ekim- Alltså den här Diego Lugano…:-) när han spelade i Brasilien innan han kom till Turkiet var han jämt inblandad i sådant här. Fula tacklingar och tjafs. Chile mötte nyss Uruguay i VM-kvalet inför Sydafrika och jag satt och vänta när det skulle urarta. Uruguays fotboll (med risk att någon kamrat från Uruguay hoppar i taket!) går ut på att sparka motståndaren. Vem glömmer ”teknikern” Paolo Montero??

  Jag ska ge dig tre länkar, som du i och för sig kanske sett men ändå, där du ser Uruaguay in ”action” i sydamerika!?

  http://www.youtube.com/watch?v=BT1zWxIA4Qo (kolla 1.54 in i videon…i och för sig har vi några snygga glidtacklingar på de också..de svartvita bilderna är från en match mellan Chile-Uruguay där 21 av 22 spelare fick rött kort)

  http://www.youtube.com/watch?v=snAKMkxPkVc&feature=related (det här är peñarol från Uruguay mot Flamengo)

  och så slutligen den berömda derbyn mellan två av Uruguays stora lag, Peñarol mot Nacional..

 2. Hehe, jo. Lugano är inte direkt populär bland turkar som inte håller på Fener. Uruguays fotbollstradition är vida känd. Sedan VM-segrarna måste Paolo Monteros rekord i antal röda kort i Serie A vara en skön milstolpe.

  Men filmerna.. de är ju helt sinnesjuka, HAHA. Hoppsparkarna i Flamengo-matchen är en ny favorit för mig.

 3. Det här är en berättelse från en fotbollsdomare.

  Jag har fått stryk på en match, inte så kul. Men däremot har jag dragit röda kort för att spelare har slagits. Men fler har varnats för efterslängar.

  Det intressanta är att mitt förbund säger att ska låta spelarna slåss klart och så kortar man sedan. Men jag är oftast den som går emellan och ser till att det inte blir slagsmål alls.

 4. Pingback: En värdig hämnd « Ekim Çağlar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s