Spelare med namn från andra lag

Lars Nylins listor är ofta underhållande, trots att de sällan är kompletta. Idag har han sammanställt en lista över spelare som heter ett lagnamn, men som hamnat i andra lag. Bland spelarna återfinns Monacos målvakt Flavio Roma och Galatasarays Milan Baros bland många, men jag saknar vissa uppenbara namn. Javier Villarreal, den före detta Boca-spelaren, spelade exempelvis aldrig i Villarreal i Spanien och Mustafa Denzli har aldrig spelat i eller tränat Denzlispor. Sedan finns ju Nicolai Stokholm som aldrig spelat i Stockholm.

Men det bästa exemplet, som slår ettan Arturo di Napoli (som spelat i klubben från Neapel), är Wolfgang Wolf som var tränare i Wolfsburg från staden med samma namn. Inget namn i världen kan väl vara så genomgående rätt i den klubben?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s