Fascismen vid universiteten fortsätter

Den universitetsstuderande i Muğla som sköts av polis, Şerzan Kurt, avled av sviterna från dådet. Skott i huvudet blev alltså den direkta dödsorsaken för ännu en ung aktivist.

Upprinnelsen till bråket var en politisk konflikt vid Muğla-univeristetet. Två olika studentgrupper, den ena vänster och den andra högerextrem med kopplingar till MHP, gjorde anspråk på att leda det politiska arbetet på universitet. Resultatet: bråk med hundratals inblandade och en polis som gör det jobb fascisterna kan, men slipper göra.

Vid bråk tidigare under året har sex personer skadats vid universitetet, varav tre vid knivöverfall. Och nu fick skolan sitt första dödsfall.

Vila i frid, Şerzan.

7 reaktioner på ”Fascismen vid universiteten fortsätter

 1. Om den dödade hade varit en MHP-sympatisatör så hade du inte skrivit om det. I din värld så verkar människor med ”rätt” åsikter vara mer värda de som inte har det. Inskränkt tänk måste jag få lov att säga.

  • Dålig invändning. Jag skriver ju t.ex. när AKP-are misshandlas. Är det något du verkligen inte har fog för att kritisera är det väl min hållning för människoliv. Senaste veckorna har jag lackat ur på att kurder och baluchier dödats i Iran och demonstrerat för deras rätt, rtots att de inte ens var vänster… Har precis skrivit en krönika om ett angränsande ämne som kommer att publiceras inom kort.

   Jag skriver om det som är systematiskt våld. Dåligt är väl att inte ens reflektera över varför det nästan alltid är vänstern som åker på dessa smällar. Ännu lite mer respektlöst att inte skriva ett gott eller sympatiserande ord med den dödade.

 2. va folk måste hålla på!
  hur kan man fördöma folk utan att kolla
  på själva underlägget , om du har läst den här
  bloggen regelbundet vet du väl vad det är exakt som skrivs här.
  det är inte alltid vänster sypmatiserad om jag förstått rätt.

  mitt tips :
  gå och kolla på alla artiklar hitills som har skrivits ned på denna sida
  om du endå så gärna vill fördöma någon.

  • Hehe, jag tror att Osman, eller Ferhat som han heter, är den som läser min hemsida mest av alla. Eftersom han gillar regeringspartiet och inte tål vänstern så får han onyanserade utbrott med jämna mellanrum. Inget att ta på allvar.

   Om en meningsmotståndare stör sig på det man gör vet man att man är på rätt väg;)

 3. Ekim Caglar:

  ”Eftersom han gillar regeringspartiet och inte tål vänstern så får han onyanserade utbrott med jämna mellanrum.”

  Menar du på fullaste allvar det finns en turkisk vänster? Det är ju så illa på den fronten att du går och bloggar om kamalisterna i CHP och deras nya ledare Kiliclaroglu som gick och hyllade Ergenekon under partikongressen häromdagen.

  Tänk på att du inte kan lägga ut folks namn på din blogg hur som helst utan deras medgivande.
  Det är faktiskt olagligt. Jag bryr mig inte men andra kanske gör i framtiden.

  • Den här inskränktheten möter jag faktiskt relativt sällan. Inte ens AKP-are jag känner brukar vara så enkelspåriga. Var hundratusentals firande arbetare också AKP-are eller höger eller? Några var säkerligen det, men att vänstern är en någorlunda maktfaktor måste till och med du erkänna.

   Men oroa dig inte. Jag kommer att kritisera CHP om de fortsätter samma linje som förr. Har du sett någon kritisera dem på svenska lika mycket som jag det senaste året?

   Du har väl själv haft en blogg som du skrivit under namnet Ferhat Botan med? Kommenterat här och på många andra bloggar åtminstone. Finns inget olagligt i att skriva Ferhat eller Osman när det är namn du själv har använt. Rätta mig om jag har fel.

 4. Ekim:

  Det finns ingen turkisk vänster. Den lilla skara som kallar sig för vänster är ingen maktfaktor. Det enda ”vänstern” gör i Turkiet är att slåss med unga turkiska nationalister, få spö av polisen och klottra lite slagord på väggarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s