Mer debatt om fotbollspolitik

Kul våg med mycket fotboll och politik nu. Vårt senaste nummer med Tvärdrag där jag varit gästredaktör har fått gott genomslag och nu har Markus Hankins på Expressen/GT använt delar av mitt Blåvitt-reportage för att argumentera för att fotboll och politik verkligen hör ihop.

I höst är det både kommunal- och riksdagsval i ett för ungdomar allt tuffare samhällsklimat, så därför vill jag ställa en fråga till alla lokala och nationella politiker:
## Hur tänker ert parti satsa på idrott och ungdomsfotboll?
Frågan kommer i en tid då arbetslösheten bland unga är rekordhög och där Göteborgsförorter som Tynnered, Kortedala, Biskopsgården och Backa stod i brand under största delen av förra sommaren.
Vart saker har gått fel är politikerna väldigt oense om.
Men att någonting inte står rätt till bland dagens ungdomar blir allt mer tydligt för de flesta.
På många vis är det en bortglömd generation av ungdomar som bara har en väg ur destruktiva umgängen, speciellt i storstädernas förorter.
Den utvägen är ofta den lokala fotbollsklubben.
Där hittar Anders och Ahmed ett samhälle inom samhället, en plats som lär svenska ungdomar värderingar som kamratskap, lagspel och fair play. En värld som erbjuder vår ungdomsgenerations fritidsgårdar, i klubbhus och på fotbollsplaner.

Läs hela här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s