Min eftervalsanalys i turkiska BirGün

Ett inlägg som bara lär intressera de läsare som kan turkiska. Häromdagen publicerades min eftervalsanalys med fokus på Vänsterpartiet och Socialdemokraterna, med en diskussion om framtiden i den turkiska vänstertidningen BirGün. Om jag orkar drar jag en sammanfattning senare, artikeln finns på länken via PDF eftersom BirGüns hemsida lägger upp i helgen. Nu återstår bara att packa inför en påfrestande helg…

Sarsilan Isveç solunun arayifllari (Ekim Caglar) – BirGün 11 Ekim 2010

Google Translate kullanmaya gerek kalmadı, türkçe bilen okurlarım. Seçim sonrası İsveç solu üzerine BirGün’de yayınlanan makalemi okumak için linke basın. Bir kerelik de olsa bir kıyak çekelim dedik…

3 reaktioner på ”Min eftervalsanalys i turkiska BirGün

 1. Pingback: Sanningen om samhället – 2010-10-15 FM

  • Haha! Har redogjort för inläggen i Flamman, som du ser. Mest det om vänstern. Beskriver samarbetet och vilka varningar som fanns före osv.

   Diskuterar även att det är historiskt snett när förutsättningarna under fyra års borgerlig politik ändå inte lockar väljare vänsterut. Lite om att det tillsätts en framtidskommission, att LO-medlemmar sviker S i högre grad och att det är en allvarlig trend att tappa så många val i rad. Lite om att högerextrema vinder från Europa blåser in också.
   Varnar även för att begreppet ”förnyelse” eller ”modernisering” ofta innebär en sväng högerut eftersom hegemonin gynnar borgarna (artikeln var klar redan innan Göran Greider sa det i tv i söndags, haha)

   Så till den viktigaste frågan; när ska du lära dig turkiska, Jonas?

   Och du skriver kanonbra på bloggen, länkar direkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s