Reportage: Det här är AKP:s Turkiet

Idag publicerades valreportaget i tidningen Flamman. Mycket mer kunde ha skrivits med tanke på alla fantastiska miljöer och människor i Istanbul, men detta är alltså slutprodukten i reportageform.

Scrolla gärna på bilderna via länken. Den som inte syns i sin helhet är dock den som bäst illustrerar den turkiska politiken just nu:


Ni förstår poängen, va?

6 reaktioner på ”Reportage: Det här är AKP:s Turkiet

 1. Populism! Hur kommer det sig att AK P regeringen på 9 år har sänkt andelen fattiga i landet från 19 miljoner till 12,7 miljoner?

  Vet du hur många miljoner jobb som har skapats under AK Ps 9 år vid makten?

  Känner du till Toki? Denna myndighet har under AK Ps tid byggt hundratusentals moderna bostäder åt medborgare som tidigare bodde i kåkstäder. Staten kommer till ett kåkområde, erbjuder invånarna toppmoderna lägenheter i utbyte mot marken. Alla nöjda! Ja Toki har gjort en sådan succé att Chavez vill att Toki ska komma till Venezuela och bygga bostäder i utbyte mot olja.

  CHP är den kemalistiska överklassens och aleviternas parti.

  AK P är underklassens, medelklassens och överklassens parti.

  Jag förstår inte poängen med din bild. Jo, kanske förresten. För jag ser ett kyrktorn renoveras. AK P har stärkt och vill fortsätta stärka kristna minoriteters rättigheter och får därför de kristnas röster.

  Vad tycker Ekim om AK Ps sjukvårdspolitik?

  AK P är inte bara ett högerparti! Det är Turkiets enda vänsterparti också!

 2. Jaha, du syftar på vår farfar Mistik Ataturk. Men jag fattar fortfarande inte poängen! Gillar dock den bilden! Där knallar han runt i militärakläder! Som militär var han en räddare och stjärna, som politisk ledare var han nästintill totalt misslyckad. Vad menar du? Jag fattar fortfarande int! Trodde du mena på att Turkiet var fattigt under AK P.

 3. Nu förstår jag poängen! Det är krig inom turkisk politik mellan kemalisterna, kurd-nationalist/kommunisterna och demokraterna? Demokraterna har segrat igen för den här gången, men en fullständigt seger är ännu inte vunnen. Har jag rätt?

 4. Braveheart: Tackar tackar! Jag vill också passa på att gratulera BDP för valsegern i turkiska Kurdistan. Det är ta mig tusan inte en lätt uppgift att mobilisera hundratusentals väljare och få dom att taktikrösta på oberoende kandidater. Men vi ska inte heller glömma att mitt kära AK P fortfarande håller ställningarna i öst. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s