Samtal om press- och yttrandefrihet i P1

När ämnet yttrandefrihet i Turkiet tas upp är många snabba med att påpeka att för lite görs och att frågan inte uppmärksammas tillräckligt. Vet inte riktigt om jag håller med. Den senaste tiden har de fängslade journalisternas situation nämns i tv, radio och vid seminarier. Det är naturligtvis bra, och man kan alltid göra mer. Men att säga att det görs väldigt lite vore även att förringa de insatser som många trots allt regelbundet bidrar med.

Som sagt. Ämnet är mycket aktuellt. Själv har jag bidragit med kommentarer i Nordegren & Epstein på P1, där även Ola Larsmo, ordförande i Svenska PEN, ger sin bild av situationen. Lyssna gärna på inslaget, via länken här.

2 reaktioner på ”Samtal om press- och yttrandefrihet i P1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s