Avslutning med utställningen Ultra


Efter mer än ett år med utställningen Ultra är det dags att stänga för denna gång. I alla fall på Medelhavsmuseet, eftersom utställningen drar vidare till Världskulturmuseet i Göteborg. Den sista helgen, 3-5 mars, bjuder på ett digert program i Stockholm. Historikern och ultrasforskaren Sébastien Louis berättar om ultrasscenen i Marocko och i ett annat samtal kommer Sara Karlén, doktorand på Malmö universitet, och Viktor Asp, reporter på Fotboll Sthlm, att samtala om kommersialisering, kontroll och kultur på allsvenska läktare.

Jag kommer själv att samtala med Aras Lindh, analytiker vid UI:s Mellanöstern- och Nordafrikaprogram, om den fruktansvärda situationen i spåren av jordbävningarna som drabbat Turkiet och Syrien. Den 4 mars klockan 14.00 arrangeras samtalet Turkiet: Mobilisering efter tragedin, med följande beskrivning:

”De förödande jordbävningarna i Turkiet och Syrien har krävt tiotusentals liv och inneburit ett obeskrivligt lidande för ännu fler. Hur ser situationen ut i Turkiet nu? På vilket sätt har fotbollen bidragit till att samla kraft för att hjälpa de behövande efter jordbävningarna och vilken roll fyller idrottsgemenskapen i civilsamhället?”

Nöden är fortsatt stor i de jordbävningsdrabbade områdena. På plats kommer vi också att arrangera en insamling till förmån för Läkare utan gränsers arbete för de drabbade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s